Home > Waterpolo > Nieuwsbrief April 2013

Brummen, 14 april 2013

Onderwerp: startgemeenschap met DWV uit Doesburg.


Beste leden,

Zoals jullie wellicht weten heeft ZV de Spreng nu twee seizoenen samen gewerkt met DWV voor de jeugd onder de 17. Deze samenwerking verloopt positief. De afgelopen twee seizoenen is tussen de besturen regelmatig contact geweest over de jeugd onder de 17. In deze gesprekken is ons doel altijd geweest om elkaar te helpen en te versterken. In de afgelopen periode hebben wij elkaar gesproken over het komende seizoen 2013 -2014. Daaruit is gebleken dat we elkaar op meerdere vlakken nodig hebben om teams in de competitie te houden. Hierbij is er gesproken over een startgemeenschap. Het bestuur is voornemens per 1 mei 2013, voor de afdeling waterpolo, een startgemeenschap aan te gaan met DWV uit Doesburg. Het is de bedoeling dat de startgemeenschap met ingang van het poloseizoen 2013/2014 van kracht is. Middels deze brief willen wij als bestuur uitleg geven aan jullie, waarom wij tot deze keuze zijn gekomen en jullie uitnodigen voor een hearing. Tijdens deze hearing willen we nogmaals de keuze voor de startgemeenschap toelichten en jullie standpunten horen. Pas als er voldoende draagvlak is, neemt het bestuur de definitieve beslissing.
Wij nodigen jullie daarom graag uit voor een hearing op donderdag 18 april 2013. Deze zal gehouden worden in het Tjark Riks centrum, Derickxkamp 2 in Eerbeek en zal om 20.00 uur beginnen.

Waarom een hearing en waarom zo snel?
Zoals gezegd is de hearing bedoeld om uitleg te geven: hoe tot de keuze van een startgemeenschap gekomen is. Waarom zien wij als bestuur dit als de ideale oplossing voor onze leden. Waarom snel een hearing. Als vereniging zijnde moeten we voor 29 april het aantal teams inschrijven voor het seizoen 2013-2014. We moeten daarom nu een besluit gaan nemen over hoe nu verder.

Waarom een startgemeenschap?
Onze vereniging heeft onvoldoende spelers voor de verschillende jeugdteams, <15 en <17. Volgend jaar kunnen wij deze teams niet aan de competitie laten meedoen. Er is bij ZV De Spreng een groot verschil in niveau tussen het dames 1 en dames 2 team. En ook is er een krappe bezetting binnen beide teams, waardoor er onvoldoende aanvoer is voor het 1e damesteam. DWV heeft één groot dames team. Regelmatig zijn er te veel dames bij thuiswedstrijden en er zijn weinig doorgroeimogelijkheden voor talenten. Een startgemeenschap geeft zeer veel mogelijkheden voor deze teams om het uiteindelijk voor alle leden aantrekkelijker te maken. Door een startgemeenschap te vormen, zijn er mogelijkheden voor samenwerking

Wat is een startgemeenschap?
Een startgemeenschap is een samenwerking tussen twee verenigingen die gezamenlijk teams aan de competitie wil laten meedoen. De teams doen mee aan de competitie onder de naam van de startgemeenschap. Als lid blijf je echter wel lid van je eigen vereniging. Stel de startgemeenschap krijgt de naam Veluwe/IJssel, dan worden de poloteams onder die naam ingeschreven voor de competitie. Er moet overigens nog een naam bedacht worden voor de startgemeenschap.

De startgemeenschap gaan we in principe aan voor 1 jaar. Aan het einde van het seizoen zal op basis van een evaluatie besloten worden of een eventuele verlenging mogelijk en wenselijk is.

Wat betekent dat voor de teams?
In het geval dat er positief standpunt door jullie wordt ingenomen en de startgemeenschap door gaat zullen de volgende teams gevormd worden:

 

 

Team 2013/2014

Startgemeenschap

Klasse indeling

Team ’12-‘13

Zv de Spreng

Team ’12-‘13

DWV

Dames 1

B.D2

Dames 1

 

Dames 2

D2.D2

 

Dames 1

Dames 3

D2.D3

Dames 2

 

Heren 1

B.H3

 

Heren 1

Heren 2

B.H3 of B.H2res

Heren 1

 

Heren 3

D2.H1 of D2.H1res

Heren 2

 

Heren 4

D2.H2

<O.17

Heren 2

Heren 5

D2.H4

Heren 3

 

Heren 6

D2.H4

 

Heren 3

< 17

 

Mix DWV/De Spreng

Mix DWV/De Spreng

< 15

 

Mix DWV/De Spreng

Mix DWV/De Spreng

< 13

 

< 13

 

< 13

 

 

<13

Minipolo 1 / 2 / 3

 

 

 

 

Het aantal teams is, zoals gezegd nu datgene wat we op korte termijn echt moeten weten. Hoe de verder indeling van de teams, indeling trainingstijden, locatie van de training, trainers en coaches er verder uit komt te zien zal in de komende maanden nader uitgezocht worden. Voor de zomervakantie zullen wij jullie hierover definitief informeren.
Een groot voordeel is dat er meer mogelijkheden zijn met de invallersregeling.

Tot slot
Wij vinden het belangrijk om te weten wat jullie er van vinden. Kom dus naar de bijeenkomst op donderdag 18 april 2013.  

Met vriendelijke groet,

Het bestuur ZV de Spreng.