Home > Algemeen >  Nieuws Algemeen

Nieuws Algemeen

Heren 1 van De Spreng hebben zaterdag 18 november hun 6e overwinning op rij geboekt. Tegenstanders waren de mannen van Triton uit Putten. Met een uitslag van 7 – 6 bleef De Spreng net aan de goede kant van de score.

De mannen van De Spreng begonnen erg sterk en staken meteen veel energie in de wedstrijd. Triton maakte overigens wel eerste doelpunt, maar Emmo Elshof scoorde vervolgens drie keer op een rij. Dit resulteerde in een 3 – 1 voorsprong aan het eind van de eerste periode. Keeper Maikel de Gans ontpopt zich steeds meer als penaltykiller.  In de eerste periode stopte hij voor de derde keer deze competitie een strafworp.

Ook de 2e periode werd sterk begonnen en al snel werd de score uitgebreid naar 4-1. Hierna werd de thuisploeg gemakzuchtig en zakte de het spel van De Spreng als een plumpudding in elkaar. Er werd slap verdedigd en weinig bewogen. Triton maakte hier dankbaar gebruik van en kwam voor het einde van periode 2 nog terug tot 4-4.

In periode 3 bleef De Spreng achter de feiten aan lopen en kwam zelfs op een 4-6 achterstand. De wedstrijd leek volledig uit handen gegeven te worden. Gelukkig voor de Spreng was Roald van de Beld wel bij de les. Met 2 goede goals van hem kwam de stand voor het eind van periode 3 weer op gelijke hoogte.

In de rust tussen periode 3 en 4 werd de tactiek nog eens besproken. Houd de verdediging gesloten; geen tegendoelpunten meer weggeven. De 4e periode speelde De Spreng dan ook zeer zuinig en bouwde aan lange aanvallen. Deze werkwijze leverde het gewenste resultaatop. Triton kwam niet meer tot scoren. De Spreng profiteerde nog wel van een uitsluiting aan de kant van Triton halverwege de laatste periode. Aanvoerder Robin Kelder verzilverde deze kans en stelde met dit enige doelpunt in de laatste periode de winst veilig voor De Spreng.

Het was een moeizame wedstrijd, maar door de overwinning staat De Spreng stevig op de tweede plek in de competitie.

Voor de standen, klik hier!

Heren  ZV de Spreng winnen opnieuw.
Afgelopen zaterdag stond er opnieuw een competitieduel voor de mannen op het programma. De wedstrijd werd om 21.00 uur gespeeld en met 11 – 8 gewonnen  in Enschede tegen Piranha H1.
De Spreng draait de afgelopen weken goed en wonnen de laatste vier duels. Hieraan wilde de mannen een goed vervolg geven door ook in Enschede de drie winstpunten op te halen.

Coach Leo Dobrotvorski moest zaterdag verstek laten gaan, maar aanvoerder Robin Kelder deed  met zijn motiverende speech niet onder voor de vaste coach.

De mannen begonnen de wedstrijd zoals altijd rustig, wellicht zelfs iets te rustig. De eerste periode ging dan ook gelijk op, waarin de ene aanval de ander snel opvolgde en de wedstrijd een soort zwemwedstrijd leek te gaan worden. Aan beide kanten werden veel kansen gemist. De eerste periode eindigde in 2-2.

De 2e periode verliep vrijwel hetzelfde met eigenlijk slordige spel van beide kanten. Maar dat resulteerde wel in veel kansen over en weer. De mannen van De Spreng waren daarbij twee keer doeltreffend en Piranha maar één keer. Vlak voor tijd kreeg Piranha nog een strafworp. Deze werd bekwaam gestopt door keeper Maikel de Gans. De tweede periode eindigde aldus in 3-4 voorsprong voor De Spreng.

De 3e periode kantelde de wedstrijd. Piranha werd sterker en liep uit naar 6-5 voorsprong. De mannen van De Spreng leken het even kwijt te zijn. Aanvoerder Kelder zweepte vlak voor tijd tijdens een time-out de boel nog maar eens goed op en gaf zelf het goede voorbeeld door in de laatste secondes van die periode zelf gelijk te maken; 6-6.

Door deze opleving kregen de mannen van De Spreng ineens het momentum terug in de wedstrijd. In de eerste 2 minuten van de laatste periode werd een aantal even mooie als scherpe counters verzilverd en liepen de mannen uit Brummen/Eerbeek zo uit naar 6-9. Daarmee was de wedstrijd beslist en het was geloof in een goede afloop weg bij Piranha. De wedstrijd werd daarna zakelijk uitgespeeld. Eindstand 8-11 in het voordeel van de Spreng. Hiermee staat dit team momenteel stevig op de tweede plek in de competitie

Doelpunten: Emmo Elshof 6, Kevin Jansen 1, Robin Kelder 1, Roald van de Beld 1, Marco Hol 1, Fabian Hoogland 1.

Vriendjes en Vriendinnen week bij ZV de Spreng.
In de week van maandag 13 november tot en met vrijdag 17 november, organiseren wij als vereniging:

De Vriendjes en Vriendinnen dagen.
Je mag dan die avond wanneer je zwemt een vriendje of vriendinnetje mee nemen. Zij kunnen dan kijken en meedoen met de activiteiten die jij bij ons elke week doet.

Het is gewoon onder je normale lestijden.

Voor de maandag geld het van:   18.00 – 18.45

                                                     18.45 – 19.30

Voor de dinsdag:                          18.00 – 18.45

Tweede groep dinsdag:               18.45 – 19.30

Voor de donderdag:                     18.30 -  19.15

Voor de vrijdag:                           18.30 – 19.15

Tweede groep vrijdag:                19.15 – 20.00

 

We verheugen ons erop dat er veel vriendjes en vriendinnen mee zullen komen deze week.

waterpolozvdespreng@gmail.com

annette.m.stemerding@gmail.com
 

Sinterklaasfeest bij ZV de Spreng
Op vrijdag 1 december 2017 vieren wij samen met Sinterklaas het Sinterklaasfeest bij ZV de Spreng. Van 18.30 uur t/m 20.00 uur is het zwembad omgetoverd tot een spelletjescircuit, Jullie zijn allemaal van harte welkom. En vergeet je zwemspullen niet!
Tot dan!

Mannen De Spreng op de tweede plek na overwinning op Nunspeet met 12 - 9.
Zaterdag speelde Heren 1 van de Spreng een belangrijke wedstrijd tegen Nunspeet. De eerste uitwedstrijd van het seizoen in en tegen Nunspeet werd nog verloren. Nu was het team voor het eerst dit seizoen compleet en waren de mannen gebrand op een mooie pot waterpolo en om de winst te pakken.

Het thuisbad Rhienderoord was goed gevuld met enthousiaste fans toen de  wedstrijd om 17:00 van start ging.

De eerst periode begon de ploeg uit Nunspeet sterk en had de overhand. Dit resulteerde dan ook al in een vroege voorsprong. Gelukkig kwamen de heren van de Spreng gedurende de eerste periode wat beter in het spel. De eerste periode eindigde in een 2-2 gelijke stand.

De 2e periode vloog het spel op en neer en kwam Spreng op voorsprong door een aantal goede individuele acties. Eindstand periode 2 was dan ook 4-3 voor de Spreng.

In de 3e periode dacht De Spreng de wedstrijd in handen te krijgen door goed te beginnen en uit te lopen naar een 7-4 voorsprong. Echter door een kleine verslapping kwam Nunspeet toch weer terug in de wedstrijd en eindigde die periode in 7-6 voor de Spreng.

Begin 4e periode leek de Spreng het momentum te verliezen. Nunspeet maakte na 30 seconden gelijk op 7-7.  De Spreng pakte kort daarna weer de voorsprong maar opnieuw kwam Nunspeet langszij. Het leek er even op dat de beide teams aanspraak konden maken op de overwinning. De ervaring en de geslepenheid van De Spreng gaf toch de doorslag. De voorsprong werd in het 2e deel van de periode netjes en zakelijke uitgebouwd naar een eindstand van 12-9.

Doelpunten: Fabian Hoogland 4; Emmo Elshof 3; Kevin Jansen 2; Roald van de Beld 1; Robin Kelder 1; Valentijn van Rooyen 1.

De zwemselectie van ZV De Spreng is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Gesterkt door de nieuwe sponsor (DreamPlafonds Arnhem) wisten de zwemmers tijdens de eerste wedstrijd al vele persoonlijke records te breken. Daarmee wordt het succesvolle vorige seizoen in stijl voortgezet.

Vorig jaar slaagde de selectie erin bekerkampioen te worden en te promoveren naar de tweede klasse in de KNZB zwemcompetitie. Dit succes ontging ook Peter te Hennepe niet, eigenaar van DreamPlafonds. ‘Het is geweldig om te zien hoe deze jonge zwemmers erin zijn geslaagd om als groep steeds beter te worden en elke week weer zulke goede prestaties leveren in het water. Ik wil deze groep graag steunen in hun ambitie om nog beter te worden’. 

Te Hennepe steunt de zwemselectie met nieuwe sporttassen. En dat geeft een enorme boost voor het team.  ‘Onze kracht is ons teamgevoel. Afgelopen seizoen steeg iedereen boven zichzelf uit. Ook hebben we in elke leeftijdscategorie een zwemmer die meedoet in de top 3, binnen onze competitie.  Dat is uniek voor een kleine zwemverenging, zoals de onze. Deze sporttassen helpen het teamgevoel nog sterker te maken. Je ziet de zwemmers trots de zwemzaal inlopen. Daarmee heb je de wedstrijd al bijna gewonnen’, aldus hoofdtrainer Sven Voskamp.

In een uitverkocht bad wisten ons heren-2 team de 1e punten van dit seizoen binnen te halen. De voortekenen voor deze wedstrijd waren niet optimaal, door externe omstandigheden (spelers mer verplichtingen elders) was het aantal spelers uitgedund tot het minimum. Daarnaast moest dit team afreizen zonder coach.

Maar door al deze tegenvallers en een donderspeech door één van de spelers, werden de messen geslepen en stond het gehele team op scherp.

Het team schotelde alle meegereisde supporters een spannende en technisch hoogstaande wedstrijd voor. Het snelle spel was door de tegenstander niet volgen en uiteindelijk konden onze jongens, mede door de voorsprong in de conditie, de wedstrijd afsluiten met een 5-9 overwinning.

Uiteraard is deze overwinning tot in de late uurtjes gevierd.

Vrouwen De Spreng verliezen in Zwolle met 9 – 6 van Swol 1894.
Zaterdag speelde Spreng de derde wedstrijd van deze competitie. De wedstrijden van Swol analyserend, leverde een beeld op van een ploeg die  net zo makkelijk  persoonlijke fouten maakt als doelpunten. Het kon dus een stevige wedstrijd worden. En het wedstrijdbad in Zwolle voldoet aan internationale afmetingen. Een stuk groter dus dan het thuisbad Rhienderoord. Bovendien was er veel publiek (ook meegereisd vanuit Brummen en Eerbeek) Een tamelijk imponerende ambiance allemaal. De eerste treffer van Swol lag er na 17 seconden al in. Even niet goed opgelet in de verdediging van De Spreng. Een goede 20 seconden later was het al 2 – 0 voor de thuisploeg. Maar toen hadden de vrouwen van De Spreng ook door dat de wedstrijd al beginnen was.  

Eenmaal de plankenkoorts afgeschud, ging het aan de kant van De Spreng ook beter lopen. In de 1e periode werd er door De Spreng ook gescoord en startte de 2e periode met een achterstand van 3 -2. Direct aan het beging van die periode scoorde Svea Rexwinkel de gelijkmaker en was het 3 – 3.

De vrouwen van Swol maakten hun reputatie van stevige poloërs helemaal waar in de wedstrijd. Acht maal een tijdstraf. Bij De Spreng slechts één keer. De overtalsituaties werden een paar keer verzilverd met een doelpunt. Maar net niet genoeg om de wedstrijd te doen kantelen. Swol pakte halverwege de 2e periode weer de leiding en hield steeds één of twee doelpunten voorsprong. Om met een doelpunt een minuut voor tijd de stand te bepalen op 9 – 6.

De Spreng werd zeker niet weggespeeld en had voldoende kansen (zelfs een strafworp) om een gelijkspel te halen of misschien wel de winst te pakken. Kortom, een wedstrijd die vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen.

 

Doelpunten: Malou Buitink 2; Svea Rexwinkel 1, Nanda Wassink 1; Babke Mensink 1, Anouk Streppel 1.

 

 

Knappe winst in eigen huis voor de dames van ZV de Spreng
Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen ENC uit Arnhem op het programma, op papier een sterke tegenstander met een aantal dames met veel ervaring.
Dat lieten ze direct zien, met twee slimme acties versierden ze al snel twee strafworpen. Claudia was helaas kansloos en ENC wist snel op een 0-3 voorsprong te komen. Sanneke en Nanda deden iets terug, maar ENC bleef hun kansen ook goed afmaken. De eerste periode stond het dan ook 2-5 voor de dames uit Arnhem.
In de tweede periode begon het beter te lopen en met drie doelpunten van Sanneke en twee van Malou werd de stand gelijk getrokken naar 7-7. De dames van de Spreng kregen het geloof weer terug en iedereen knokte voor iedere bal.
Anouk begon de derde periode direct met een mooi doelpunt en ook Nanda en Malou waren trefzeker, ENC zette hier ook drie doelpunten tegenover en de laatste periode werd begonnen met een 10-10 tussenstand.
Svea liet direct zien dat de Dames van de Spreng van plan waren de punten in Brummen te houden, met een strak afstandsschot zette ze de thuisploeg weer op voorsprong. Malou zorgde ervoor dat er een voorsprong van twee doelpunten ontstond, maar ENC deed op haar beurt iets terug en het bleef spannend. Mariëlle maakte een mooi uitgespeelde man meer situatie af. ENC scoorde met een kleine halve minuut op de klok de gelijkmaker, zouden de punten dan toch verdeeld worden?
In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg Malou een strafworp mee, de kans om de overwinning binnen te slepen. Aan de kant durfde niemand te kijken toen Sanneke de strafworp nam, maar toen de bal buiten het bereik van de keepster in de hoek werd geschoten was de ontlading enorm. Met 14-13 wonnen de dames uit Brummen deze spannende wedstrijd, een beloning voor het hele team!