Home > Algemeen >  Nieuws Algemeen

Nieuws Algemeen

Hieronder vindt u de PR's van onze selectie. Dit ter info en/of nog meer inspiratie voor 2018.

Als PDF, klik hier

 


 

Hieronder vindt u de PR's van onze selectie. Dit ter info en/of ter inspiratie voor 2018.

 

Download hier als PDF

Afgelopen dinsdag12 December, donderdag 14 December en vrijdag 15 December hebben we het jaarlijkse afzwemmen weer gehad van onze eigen Diploma lijn van de Zwembrigade.

Jaarlijks zwemmen we af in december voor dit diploma. Dan zwemt heel de Zwembrigade af en is deze afdeling 1 week in de ban van het afzwemmen.

Vanaf de start in het nieuwe seizoen tot deze data leren de kinderen vaardigheden van alle afdelingen van onze vereniging.

Zo doen we wat met polo ballen, moeten ze binnen een bepaalde tijd een aantal banen zwemmen en doen we onderdelen van de reddings brigade.Dus van alles wat.

Deze avonden kijken we wat de kinderen kunnen en of ze de vaardigheden onder de knie hebben.

Nou en op alle avonden was dit zekers het geval.

En wat was iedereen serieus en goed bezig. Wil het tijdens de lessen nog wel eens rommelig gaan, nou nu zwommen ze perfect hun baantjes.

We kunnen dan ook zeggen dat alle leden geslaagd zijn. Daar zijn wij als afdeling enorm trots op.

Een aantal konden niet en zwemmen een andere keer af. Maar daar maken we ons niet zo druk om. Die gaan het ook wel redden.


De geslaagden zijn:

Op de dinsdag:

Diploma1:

Thygo Alberts 

 Diploma 5:

Jasmine Ubels

Tijn Fleur

Jan de Groot

Steven de Groot

Jan Willem ‘t Hart

Diploma 6:

Marc Wassenaar

Diploma 2:

Daniél Rijbier

Jorre Hol 

Kian Wensink   

 

Diploma 3:

Ties Lazonder

Sanne Beer

Queenta Marks

Jarno Alberts

Leanne ’t Hart

Hannahilde Jagersma 

Cas Fleur

Jacey Poelarends

Stijn Eggink

Sven Eggink

Neeltje Beltman

Diploma 7:

Linde Dondertman

Lisa Otten

Joery Poelarends

Jorit Brandt

 

                                                    

                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag zwommen de volgende personen af:

Diploma 8:

Bo Peters

Marjet Damsté

Diploma 9:

Meike Kolk

 

Onder toezicht oog van hun ouders zwommen ze de sterren van de hemel.

Dikke pluim dames.

Op de vrijdag werd er voor het laatst afgezwommen.

Wat een ieder op viel was dat hier ook een hele stilte over het bad heerste. Iedereen was erg geconcentreerd aan het zwemmen. En dat resulteerde ook in het slagen van alle kandidaten.

 

De geslaagden op de vrijdag waren:

Diploma 1:   

Lotte Klomp  

Sietse Kliest

Noah Pieper

Thijme schröder  

Diploma 5

Wiebe Kliest

Pien van unen

Wesley pieterse

Puck veltmaat

Niobe Castanja

Diploma 2:

Timo Broer     

Anne Thomassen

Pip Veltmaat

Pleun Veltmaat 

Niek Tiemessen 

 Diploma 6:

Iris Broer

Auke van der Gouw

Diploma 7:                                    

Dennis te Kamp

Jelte de Lange

Esmee Heuvelink

Diploma 3:

Dani Pieterse

Djaylie Barmentloo

Djuna barmentloo

Elise Pat

Femke Kliest

Solenne Oonk

 Diploma 8:

 Arien Verwoert

 Mienke Verwoert      

 Esmée Schröder

 Cyntha Schippers

 Lieke van der Gouw

 Diploma 9:

Dionne Meeuwisse

 

         

Nina en Tessa Boers waren er niet, maar die zwemmen een andere keer af. Maar geloof ons, die slagen ook.

Als afdeling zijn we super trots op alle geslaagden.

Op naar het volgende diploma in juli. De A versie en de KNBRD versie.

 

Nu eerst genieten van een welverdiende kerst vakantie.

Al een aantal jaar mogen we zo af en toe leerlingen van het Adventus of ROC ontvangen als stagiaire bij onze afdeling.

Zei lopen dan mee met een van onze kaderleden en worden daardoor ook intensief begeleid.

In het begin lopen ze vaak mee te kijken en te observeren, daarna krijgen ze meer uitdaging en moeten ze zelf ook lessen voorbereiden.

Vinden wij dat ze er aan toe zijn dan mogen ze zelfs de lessen overnemen. Dit allemaal natuurlijk wel onder toezicht van een van onze kaderleden. Ook komen de studie begeleiders hun opzoeken en hebben we gespreken met hun.

Afgelopen jaar is Nienke Meijer bij ons op de afdeling geweest. Ze moest en wilde graag stage lopen met mensen met een beperking.

Nu hebben wij op de vrijdag een groep jongeren zitten met een beperking, dus dat kwam mooi uit.

Al gauw zagen we dat Nienke heel wat in haar mars had en erg goed met deze jongeren kan opschieten. Daardoor mocht ze al gauw de groep overnemen.

Nienke vind dit zo leuk en is ook hierdoor bij onze afdeling gebleven.

Onlangs liep deze verlenging voor ons als vereniging af.  Er werd een gesprek gepland met iemand van de beroepsonderwijs bedrijfsleven. Deze persoon kan na het gesprek je een verlening geven of aangeven dat je helaas geen erkend leerbedrijf meer bent.

We hebben een goed gesprek gehad en we mogen dan ook met een gerust hart onze vereniging als erkend leerbedrijf voort zetten.

We hebben zelf een bordje gekregen die we aan de muur kunnen hangen.

Op vrijdag 1 december was het weer zover. Sinterklaas zou ook dit jaar weer een bezoekje brengen bij de vereniging.
Om 18.30 uur werd het zwembad omgetoverd in een heus spelletjes circuit. En toen de kinderen in groepen verdeeld werden, kon het heuse feest beginnen.
Terwijl de kinderen druk bezig waren met de spelletjes ( zwarte pieten race, pakjes in de schoorsteen gooien en schoorsteen springen) werd Sinterklaas warm ontvangen door de voorzitter van de vereniging Arein Lazonder.

Hij begeleidde Sinterklaas naar het zwembad en gaf hem een rondleiding langs alle spelletjes.  Waar hij ook de kinderen een handje schudde en hen het een ander vroeg, wat ze aan het doen waren. Na zo’n wandeling langs het bad, wat best wel wat vergt voor Sinterklaas, begeleidde Arein Sinterklaas naar zijn mooie stoel. De kinderen kwamen in groepjes bij hem zitten.
Daar werd natuurlijk gezongen en het een en ander aan Sinterklaas verteld. Er werden zelfs spelletjes gedaan. Zoals woordgrapjes en een rebus.

De pieten maakten er ondertussen een grote bende van in het bad. Stoelen, bezems alles ging het bad in.

Maar dit werd goed gemaakt met handen vol pepernoten die de kinderen kregen. Maar stiekem vond iedereen het prachtig dat er van alles in het bad werd gegooid.

Na een tijd van komen, moest Sinterklaas ons ook weer verlaten. Want ja, er zaten nog meer kindjes op hem te wachten elders in het land.

Het feestje was voor ons nog niet afgelopen, want de kinderen mochten nog heerlijk vrij zwemmen. En na afloop kreeg iedereen nog een lekkere verrassing van de Sint.

Het was een geslaagde avond.

Zoals elk jaar wordt er een cadeau uitgedeeld voor degene die de meeste loten heeft verkocht van de Grote clubactie. Een actie om extra geld te verdienen voor de vereniging, die er zo weer iets leuks voor de kinderen voor kan kopen.

Dit jaar waren Stijn en Sven Eggink de gelukkigen. Ze hadden wel 103 loten verkocht. Dus een cadeau voor hun was zeer op zijn plaats.

Helaas konden ze er deze avond niet bij zijn, maar het cadeau zullen ze zeker zo gauw mogelijk ontvangen.

Iedereen enorm bedankt voor zijn en haar hulp tijdens deze gezellige avond.

.

.

.

.

.

Hallo allemaal,
Vanaf komend jaar gaan Jelle, Koen, Maaike, Nienke en ik beginnen aan de instructeurcursus. Vorig jaar hebben Jelle, Maaike en ik een cursus zwemmend redden voor zwembaden gedaan. Hierbij werden we begeleid door Frans van de Laarschot. Hij begeleidt ons vijven ook bij deze cursus, samen met Desiree.
Ik zal uitleggen wat wij gaan leren. Heel kort gezegd gaan we leren hoe we les moeten geven. Aan lesgeven zitten veel verschillende aspecten. We gaan leren hoe we goede lesplanningen maken, leidinggeven, medische aspecten bij het lesgeven, theorieles geven en het afnemen van diploma’s. Dan mogen wij dus de diploma’s van de jongste groepen afnemen bij het afzwemmen.
Tot slot leren we hoe we een verenigingsactiviteit moeten organiseren. Koen en Nienke organiseren als eersten een activiteit. Op woensdagmiddag 27 december organiseren zij van 13:00 tot 15:00 de midwinterspelen. Wij hebben leuke spelletjes en activiteiten voor jullie verzonnen, onder andere wak zwemmen. Kom dus allemaal!

Groetjes Lessa Schippers

Topprestaties zwemmers ZV de Spreng tijdens Gelderse Kampioenschappen.
De zwemploeg van ZV de Spreng heeft een grote indruk achtergelaten tijdens het Gelders Kampioenschap korte baan zwemmen in Nijmegen. In het Erica Terpstra bad werden vele persoonlijke records behaald.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de zwemverenging dat ZV de Spreng jeugdzwemmers uit eigen opleiding afvaardigde naar een Gelders Kampioenschap korte baan; het hoogste niveau in de regio Gelderland. Maar liefst 3 zwemmers wisten zich te kwalificeren.Veerle Jansen startte op 4 afstanden: 50 meter rugslag, 50 vrije slag, 100 rugslag en 100 vrije slag. Met twee 4e plaatsen greep zij net naast de medailles. Steef Grotenbreg kwam uit op de 50 meter vrije slag, een afstand met enorme concurrentie. Hij zwom naar een knappe 22e plaats. De meeste startplaatsen waren voor Wesley Grotenbreg. Hij had zich gekwalificeerd voor 5 afstanden: 50 meter vlinderslag, 100 meter vrije slag, 50 meter schoolslag, 200 meter wisselslag en 50 meter vrije slag. En elke afstand was goed voor een nieuw persoonlijk record.

Veel tijd om te herstellen hebben de zwemmers niet.  10 december staat een thuiswedstrijd voor de gehele selectie op het programma, in zwembad Rhienderoord.

Een week later, in het weekend van 16 en 17 december, is het de beurt aan de Gelderse B Kampioenschappen. Deze wedstrijd is bedoeld voor de zwemmers die zich net niet wisten te plaatsen voor het A kampioenschap. Het biedt ze de mogelijkheid om toch de ervaring op te doen. De kans is groot dat en deel van de selectiezwemmers zich ook voor deze wedstrijd weten te kwalificeren.

Op zaterdag 25 november stond er een wedstrijd in Markelo voor de dames van de Spreng op het programma. ZPC de Hof stond met 6 punten net iets onder De Spreng wie tot nu toe 9 punten punten wisten te behalen in de competitie. Het zou dus een belangrijke wedstrijd worden. Omdat de vaste coaches van de Spreng niet mee konden besloten we ‘succescoach’ Gerti Beker weer mee te vragen, met hem hadden we immers al eerder 3 punten mee naar Brummen genomen!

Tegen de gewoonte in begonnen we wedstrijd scherp. We wisten al vlug een paar ballen bij de tegenstander in het doel te leggen en na het eerste partje stond er dan ook al een mooie 2-5 op het scorebord. Door als team te spelen bleef de voorsprong tot het einde van de 3e periode eigenlijk steeds bestaan uit 3 doelpunten. Het was een breed bad waardoor we onze midvoors mooi in de ruimte aan konden spelen en zij hun actie richting doel konden maken. Dit resulteerde in veel mooie doelpunten van Malou.

Toch maakten we het in de laatste periode toch nog weer héél spannend en kwam ZPC de Hof terug naar 11-12. In de laatste paar seconden kreeg Babke ook nog een uitsluiting maar gelukkig bereikte de bal het goal niet door een mooi blok van Sanneke.

Door deze winst hebben de dames van de Spreng zich losgemaakt van de staart van de competitie en aansluiting met de middenmoot gekregen. Volgend weekend een weekendje rust, maar daarna zijn we weer klaar om te knallen!