Home > Algemeen >  Zwemmen Ook mogelijk met een laag inkomen

Zwemmen in Brummen - Ook mogelijk met een laag inkomen.

Met een laag inkomen is het vaak lastig rondkomen.
En kleine extra’s – zoals het lidmaatschap bij een zwemvereniging voor uw zoon of dochter – zitten er meestal helemaal niet in. De gemeente Brummen vindt dat iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij. Daarom heeft de gemeente Brummen verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen. In een folder zetten we alles op een rijtje om welke regelingen het gaat en voor wie ze precies bedoeld zijn. Met het aanvraagformulier kunt u deze bijdragen meteen aanvragen.

Lidmaatschap ZV de Spreng.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen tot 18 jaar mee kunnen doen met een zwemsport. Ook als hun ouders of verzorgers een laag inkomen hebben. Wij hebben met de gemeente Brummen afspraken gemaakt. Als uw kind aangeeft lid te willen worden van onze vereniging, dan vergoedt de gemeente daarvoor maximaal 110 euro per jaar. Wij vinden het belangrijk dat kinderen mee kunnen doen met een zwemsport. Ook als hun ouders of verzorgers een laag inkomen hebben. Wij hebben met de gemeente Brummen afspraken gemaakt.

Wanneer uw kind lid is van onze vereniging en jonger is dan 18 jaar, dan vergoedt de gemeente daarvoor maximaal 110 euro per jaar. 

Het restant wordt door de zwemvereniging betaald nadat:

Klik hier voor meer info

We denken dat we met deze regeling de mogelijkheid bieden, dat kinderen van ouders met een laag inkomen, om te (blijven) zwemmen.

Let wel: De afdracht aan de KNZB zal wel in rekening gebracht worden.

Hoe werkt het?

  • U dient een aanvraag in voor een bijdrage van het minimabeleid. 
  • U ontvangt vervolgens een brief, waarin staat dat de aanvraag wordt toegekend. Met deze brief meldt u zich vóór 1 april bij de vereniging of club.
  • De vereniging of club kan vervolgens een nota indienen bij de gemeente Brummen voor een jaarlidmaatschap van ten hoogste 110 euro. 

Klik hier voor de folder

Klik hier voor het aanvraagformulier

Digitaal aanvragen is ook mogelijk. Raadpleeg hiervoor de website www.brummen.nl